USB ključevi ili poznatije USB stickovi

USB ključevi ili, nešto poznatije, USB stickovi, uređaji su za pohranu datoteka. Oni su izuzetno praktični jer su prenosiva memorija i možete ih sa sobom nositi u školu, na fakultet, na posao, prijateljima…

Koje su prednosti USB ključeva?

Prvenstveno, njihova veličina. Za razliku od hard diskova i DVD-a, oni su jako maleni i najčešće se mogu staviti čak i na ključeve. Tako ih nikad nećete zaboraviti i uvijek će vam biti pri ruci.
Omjer cijene i kvalitete je izuzetan! Danas kvalitetne USB ključeve možete naći gdje god želite i njihova je memorija odlična s obzirom na cijenu.

Također, oni mogu imati ogroman kapacitet s obzirom na svoju veličinu. Postoje USB ključevi koji imaju i do nekoliko terabajta memorije te na njih možete staviti zaista izuzetnu količinu podataka!

USB ključevi

USB ključevi vrlo su praktični i za trenutačni prijenos između vaših uređaja kod kuće s obzirom da su danas popularni i oni dijelovi za mobitel koji onda imaju utor za USB ključ: tako možete bez kablova prenositi datoteke s laptopa ili kompjutera na mobitel.

Što treba paziti kod kupovine USB ključeva?

Morate biti svjesni kako USB ključevi zapravo nisu napravljeni za trajnu memoriju. Oni su napravljeni kao prijenosno sredstvo i na njima datoteke ne bi smjele predugo stajati zbog toga što su USB ključevi skloni pokupiti virus ili ga predati nekom drugom uređaju.

Dobar antivirusni program obično rješava ovaj problem i često skeniranje ovih uređaja može vas riješiti većine vaših problema.

Gdje kupiti USB ključ?

Bilo koja trgovina s tehnikalijom i elektronikom zasigurno ima USB ključeve, ali morate biti spremni dati nešto veće novce nego na internetu.

Danas u online shopovima nude USB ključeve ogromnih kapaciteta za izuzetno male novce te možete lako i usporediti ono što tražite s onim što dobivate za određenu cijenu. Tako vas nitko ne može „preveslati“ I prodati vam nešto dosta skuplje no što bi trebao.

Dok god pazite na sigurnost datoteka na USB ključu i stalno skenirate iste, bit ćete u redu. Ipak, nemojte da te stvari na USB ključu budu jedina kopija onog što imate s obzirom da se oni ponekad mogu i zagubiti.

Pročitajte si i članak na temu elektronska faktura koja je vrlo jednostavna za upotrebu. Slijedite linku za više informacija.

Prijenosna računala su se pokazala kao omiljeni izbor kupaca zbog svoje prenosivosti i kompaktnosti, uz zadržavanje performansi potrebnih za obavljanje svakodnevnih zadataka. Čitajte više.