Adventski vijenci kao središte božićnog stola

Jedan od glavnih vjesnika Božića i božićnog razdoblja svakako je adventski vijenac jer paljenjem njegove prve od četiri svijeće počinje razdoblje adventa ili došašća, vremena prije Božića. 

S obzirom na to da predstavlja početak najradosnijeg vremena u godini, ali je i središnji element na svakom blagdanskom stolu, mora izgledati lijepo, a u posljednje vrijeme mora biti i stilski usklađen s ostatkom interijera. Zato danas više ne prevladavaju crveni i zeleni adventski vijenci s adventskim ukrasima u tim bojama, već su oni danas u svim bojama i oblicima.

Izrazite svoju kreativnost pri izradi božićnih ukrasa

S obzirom na to da danas više nema strogih pravila oko toga kako adventski vijenci moraju izgledati, prilikom samostalne izrade istog možete se poigrati s dodavanjem raznih adventskih ukrasa i upotrebom različitih materijala i boja. 

Neki od najpopularnijih izrađeni su o obliku kruga koji simbolizira godinu, a od adventskih ukrasa se najčešće se koriste:

  • Biljke
  • Kora drveta
  • Oni povezani s Božićem (snjegović, Djed Božićnjak, kuglice, imitacija snijega)

Koji god način ukrašavanja odabrali, važno je sjetiti se da su glavni dio adventskog vijenca ipak adventske svijeće koje zbog drugih adventskih ukrasa ne bi smjele pasti u drugi plan.

Dašak prirode na božićnom stolu

Unatoč tome što se danas adventski vijenci mogu pronaći u gotovo svim trgovinama mješovitom robom, samostalna izrada istih može biti vrlo zanimljiva aktivnost za cijelu obitelj. Posebnu čar ima kada se za njegovu izradu koriste prirodni materijali koji se prethodno pronalaze u prirodi. Neki od takvih materijala su borove grane, mahovina ili pak kora drveta. 

Adventski vijenci s crvenim svijećama
Adventsko razdoblje postalo je nezamislivo bez adventskih vijenaca

Osim što ćete na ovakav način provesti kvalitetno vrijeme sa svojom obitelji, također ćete u svoj dom donijeti dašak prirode i topline koju prirodni materijali donose. U tom smislu nezanemariv je miris borovih grančica ili borovih češera koji će cijelu kuću ispuniti ugodnim mirisima.

Gotovi adventski vijenci

Ukoliko ste u potrazi za adventskim vijencem jer niste vješti u samostalnoj izradi ili vam se pak ne sviđaju oni koje možete pronaći u trgovinama, jedno od najboljih rješenja je kupnja u cvjećarnama. Naime, osim što tamo možete birati neke od već napravljenih, iste možete naručiti pa će tako oni izgledati točno onako kako ste vi željeli. 

YouTube video
Adventski vijenci na drukčiji način

Najčešće su napravljeni od svježih i prirodnih materijala pa će izgledati predivno i prigodno. Njihova cijena je nešto viša u odnosu na umjetne adventske vijence, no njihova unikatnost se uvelike isplati.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top