Automobilski nosači za bicikl

Biciklizam u zadnjih nekoliko godina postaje sve popularniji i zabavniji obiteljski hobi. Posebice za vrijeme sunčanih proljetnih danas kada još sunce ne grije previše mnogobrojne obitelji iskorištavaju vikende za biciklizam po prirodi, a kao neizostavna oprema za takva druženja su nosači za bicikl. Uz pomoć nosača za bicikl možete na siguran način prevoziti bicikle cijele obitelji gdje god želite, bez da vam uzimaju prostor u automobilu.

Nosači za bicikl omogućavaju vam da bez obzira na to gdje se spremate, sa sobom na jednostavan način možete povesti i bicikle i samim time učiniti zabavnim slobodno vrijeme puta.

Vrste nosača za bicikle

Postoje razne vrste koje se u dućanima nude, no najpopularniji su krovni nosači za bicikl i stražnji nosači za bicikl. Kao našu preporuku izdvojili bismo krovne jer ne proširuju auto s nijedne strane, te vozaču ne zaklanjaju video krug, dok stražnji produljuju automobil i zaklanjaju vozaču pogled straga. Nosači se na jednostavan način, ovisno o vrsti montiraju na automobil, te jednako tako lako i skidaju, a ovisno o vrsti ovisi i koliko bicikli može stati na jedan nosač.

Kako odabrati pravi nosač?

Budući da u slučaju pada bicikle s automobila u tijeku vožnje može doći do većih prometnih nezgoda, savjetujemo vam da se tijekom kupnje malo opustite. Skuplji nosači za bicikl su izrađeni od veoma kvalitetnih materijala, te zbog toga izuzetno dobro podnose vanjske vremenske uvjete i sigurni su za transport bicikli. Svaki skuplji nosač je testiran prije puštanja u prodaju, a najčešće na način da bude maksimalno opterećen ina terenu. Sve to osigurava kvalitetu, a osim toga i bezbrižnu vožnju bez straha da će vam s auta pasti bicikl.
Također, oni skuplji nosači za bicikl izrađeni su od lakših, no čvršćih materijala i upravo to je glavni razlog koji im diže cijenu.

YouTube video

Montiranje/skidanje

Samo postavljanje i skidanje je veoma jednostavno, kao što smo već u početku napisali. Ovisno o vrsti nosača za koji ste se odlučili morate pratiti upute koje ste dobili za postavljanje, a ono što je najbolje od svega je izuzetno lako skidanje, tako da kada ne prevozite bicikle na put veoma lako nosač možete skinuti s automobila kako mu ne bi narušavali izgled.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top