Automobilski nosači za bicikle odličan su dodatak

Biciklizam i rolanje su mnogima omiljeni ljetni hobi, a s porastom svijesti kod ljudi o važnosti rekreacije, iz godine u godinu su sve popularniji. Vožnja bicikla po cesti nije posve sigurna i mnogi upravo zbog opreza ne žele voziti biciklu. Kako biste bili sigurni i izbjegli vožnju po cesti do raznih prirodnih biciklističkih staza, pomoći će vam nosači za bicikle. Oni se jednostavno montiraju na vaš automobil i omogućavaju brzo postavljanje i skidanje bicikala, a ovisno o modelu na njih se može postaviti više komada bicikli.

Vrste nosača za bicikle

Postoje razne vrste nosača za bicikle, a za neke je neophodno da već imate prethodno postavljene krovne nosače. Postoje oni nosači koji se montiraju na stražnju stranu automobila i oni koji se postavljaju na krov. Krovni nosači za bicikle svakako su bolji izbor, jer ne ometaju pogled od iza vozila i ne proširuju vozilo. Ako planirate prevesti bicikle i ostale članove obitelji do određene destinacije, tada su nosači obavezni. Montiranje bicikli direktno na krovne nosače može biti opasno i teško, a lako možete oštetiti automobil ili bicikle. Neki od najpoznatijih nosača za bicikle su Nordrive i Green Valley-Fast Rider. Oni se izrađuju od kvalitetnog i izdržljivog aluminija, što ih čini veoma lakima, a ujedno čvrstim.

YouTube video

Oprez prilikom vožnje bicikala

Iako ste bicikle na automobil postavili prema propisima i nosači za bicikle su siguran način za njihov transport, morate biti oprezni. Kada imate na automobilu teret, brzinu kretanja morate prilagoditi i nikako nemojte juriti. Osim toga, imajte na umu da su bicikle veoma visoke i da vožnja kroz niže tunele ili ulazak u garažu neće biti moguć. Nakon što postavite bicikle na nosače, obavezno provjerite da li čvrsto stoje.

Gdje se mogu kupiti nosači za bicikle?

Najbolji način za brzu i jednostavnu kupnju je online. U web dućanu Withcar mogu se kupiti kvalitetni nosači za bicikle po veoma niskim cijenama. Za svega 70-ak eura dostupan je nosač za bicikl visoke kvalitete i izdržljivosti, od provjerene marke. Bitno je da kupite kvalitetan nosač koji će čvrsto stegnuti kotač bicikle i osigurati njen prijevoz čak i kod naglog kočenja. Jednostavno odaberite sve artikle koje želite naručiti i izvršite narudžbu, te će biti dostavljeni na dogovoreno mjesto.

Tražite bicikel za vaše dijete? Onda si pročitajte članak “Dječji bicikli su sastavni dio odrastanja“.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top