Brzo i jednostavno konturiranje

Konturiranje je u zadnjih nekoliko godina postalo iznimno popularno u svijetu šminke. Iako se ova tehnika koristi praktički otkada šminka postoji, u današnje doba pogotovo je popularna jer  prije svega odlično izgleda na slikama te vam omogućuje da barem malo promijenite konture lica.

Možete je obaviti iz udobnosti svoga doma, sami, ali možete i posjetiti neku kozmetičarku koja će to obaviti za vas.

Za konturiranje vam je zapravo potrebno samo nekoliko proizvoda
Konturiranje sa Makeup Obsession paleta za lice

Konturiranje na slikama i uživo

Konturiranje je stvaranje iluzije igrom svjetla i sjene na bilo kojem dijelu vašeg tijela. Konturirati možete:

  •  Lice
  •  Usne
  •  Prsa
  •  Ramena
  •  Brojne druge dijelove tijela

Ipak, važno je napomenuti dvije stvari:

  • Konturiranje nije čarobni štapić kojim ćete u potpunosti promijeniti svoj izgled, već alat kojim možete napraviti suptilne promjene
  • Što veće promjene želite napraviti konturiranjem to će ono biti vidljivije u stvarnom životu. 

Svjetlo i sjene koje padaju na vaše lice mijenjaju se s obzirom na položaj i jačinu svjetla, izvor svjetla i vaš položaj s obzirom na svjetlo. S obzirom da je to zapravo igra svjetlom i sjenom, jake konture biti će veoma upadljive kada ne odgovaraju određenim uvjetima u kojima se nalazite.

Nabla kozmetika

Ne propustite

Znate da kozmetika Nabla ima širok asortiman proizvoda kao što su: mono sjenila, rumenila, olovke za usne, … O tom brendu možete pročitati više ako slijedite linku.

Vaše lice je mapa

Konturiranje je zapravo jednostavno ako znate koji su vaši željeni rezultati i pratite li crte svoga lica. Razmislite o tome koje crte lica želite naglasiti. To možete učiniti s obzirom na oblik lica ili pak prema vlastitim željama. Ideja konturiranja jest da dijelovi lica koji su istaknuti hvataju svjetlo više od onih koji to nisu.

YouTube video

Na primjer, sredina čela hvata više svjetla od rubova čela, prostor iznad usne i jagodične kosti hvataju više svjetla od stranica nosa, prostora ispod jagodične kosti i ispod brade. Prateći prirodne sjene na svom licu lako možete odrediti gdje trebate stvoriti iluziju veće površine svijetlijim tonovima i veće sjene tamnijim tonovima pudera.

Stapanje boja

Za konturiranje vam je zapravo potrebno samo nekoliko proizvoda: 

  • Puder ili korektor nekoliko tonova svijetliji i tamniji od vaše kože (ne više od tri tona)
  • Kist
  • Spužvica

Kada mapirate lite i iscrtate osvijetljene i osjenčane dijelove, veoma je bitno da sve oštre rubove stopite s kožom. Tajna dobrog konturiranja je u laganim prijelazima između vašeg tona kože i svijetlijih i tamnijih dijelova koji upotpunjuju iluziju jačih kontura vašeg lica!

Znate da je Kozmetika Noelle brush dizajnirana tako kako bi svima omogućila pristup kozmetici profesionalne kvalitete. Slijedite linku da pročitate više o toj kozmetiki.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top