Crijevo za vodu omogućuje jednostavniji rad u vrtu

Crijevo za vodu odličan je pomoćnik u raznim radovima u vrtu ili oko kuće, a osim ispiranja također je odličan kao pomoćnik u zalijevanju. Vrlo je važno da se pri kupnji crijeva odlučite za crijevo koje je čvrsto i kvalitetno, ali i valjane duljine, kako biste ga mogli koristiti na površini cijelog dvorišta. Osim samog crijeva, vrlo je važno imati i dodatke poput nosača i prskalica koji će olakšati zalijevanje, pranje i ispiranje. Posebna prilagođena vrtna crijeva također mogu biti od koristi u sustavima za navodnjavanje ili se koristiti u sustavima za vanjsko tuširanje sa solarnim zagrijavanjem.

Crijevo za vodu

Vrste crijeva za navodnjavanje

Sam materijal od kojeg je vaše crijevo za vodu načinjeno može utjecati na dugotrajnost crijeva, no vrtna crijeva od posebnih materijala itekako vam mogu biti od pomoći. Ako u svom vrtu ili dvorištu trebate dugo crijevo za vodu, produživa crijeva odličan su izbor. Takva crijeva tijekom korištenja zbog pritiska vode mogu svoju daljinu produžiti čak i duplo, a nakon što pritisak vode nestane, vraćaju se natrag u svoju originalnu duljinu, što omogućuje lakše spremanje.

S druge strane, jednostavnije pospremanje, ali i duži vijek trajanja omogućuju i spiralna crijeva, koja se zbog svog oblika ne zapetljavaju, pa ih, kada se ne koriste, možete samo ostaviti na podu. Na kraju, odlučite li se na klasično crijevo, potražite nosače na koje možete namotati crijevo ručno ili s automatskim namotavanjem.

YouTube video

Prskalice – odličan dodatak za crijeva za vodu

Kada već odaberete svoje crijevo za vodu i nosač, idući korak odnosi se na odabir prskalica i adaptera. Svoje crijevo za vodu čvrsto želite montirati na vanjsku pipu, stoga je bitno odabrati kvalitetan adapter, koji se kod povećanog pritiska neće odvojiti od pipe. Na drugoj strani vašeg crijeva za vodu, od velike pomoći će vam biti prskalica. Teleskopske prskalice i štapovi za zalijevanje olakšat će vam zalijevanje biljaka koje su visoko, na primjer cvijeća u teglama obješenim na balkonima. S druge strane, kod odabira prskalice, također obratite pozornost na vrste prskanja koje nudi. Svoje crijevo za vodu vjerojatno ćete koristiti za zalijevanje, za što su bolji načini prskanja s više indirektnih mlazova, ali i za pranje, za što su bolji načini rada s direktnim i jakim mlazom.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top