Destilirana voda potrebna je automobilu

Kada je riječ o tekućinama koje se koriste u brojnim sustavima automobila, vjerojatno će svaki vozač odmah pomisliti na motorna ulja. Naravno, ona svakako spadaju u neke od najvažnijih tekućina. No, malo tko će se sjetiti i obične vode. Ona je također dio različitih sustava automobila i vrlo je bitna za razne vitalne dijelove. 

Ono što se uvijek preporučuje je korištenje destilirane vode u odnosu na običnu vodu kakvu možete natočiti iz slavine. Pogotovo kada je riječ o tekućini koja se koristi kao rashladno sredstvo.

Destilirana voda i obična voda

Destilirana voda za automobil je uvijek bolja opcija od obične vode iz razloga što ne sadrži nikakve dodatne tvari koje se mogu pronaći u vodi koju točite iz slavine.

YouTube video
Video: Zašto u automobilu trebate koristiti destiliranu vodu

Upravo te sitne tvari, nevidljive golim okom, mogu imati loš učinak na, primjerice, motor auta. U svakom slučaju, bez obzira u koju svrhu ćete koristiti vodu, kada je u pitanju vaš limeni ljubimac, uvijek je najbolje kupiti destiliranu vodu za auto

Tekućina za stakla

Destilirana voda se najčešće koristi kao tekućina za stakla. Ona se ulijeva u poseban spremnik u automobilu, najčešće ispod poklopca motora. Služi za ispiranje vjetrobranskog i stražnjeg stakla te je vozači najčešće koriste tijekom nešto lošijeg vremena kada im se staklo brzo zaprlja. 

Destilirana voda za stakla automobila se može pronaći u dvije varijante:

  • Za zimske uvjete
  • Za ljetne uvjete

Razlikuje se uglavnom po temperaturi koju može izdržati. Najveći problem može nastati zimi, ako u automobilu imate ljetnu destiliranu vodu za stakla, a temperatura se spusti vrlo nisko. U tom slučaju, može doći do njezinog smrzavanja i u tom slučaju vjerojatno je nećete moći koristiti sve dok se opet ne odmrzne. Zato je u zimskim uvjetima uvijek dobro u automobilu imati zimsku destiliranu vodu i tako ste sigurni od mogućih problema pri niskim temperaturama.

Raznolika ponuda u trgovinama s autoopremom

Destilirana voda za automobile može se uglavnom kupiti u raznim trgovinama, ne samo u trgovinama s autoopremom. No, s obzirom da je riječ o proizvodu kojeg redovito trebaju i vozači, trgovine s autoopremom također ga nude u svom asortimanu.

Destilirana voda za automobile
Destilirana voda za automobile

Uglavnom je dostupna u više kapaciteta, od 1 L do više litara. S obzirom da će vam vjerojatno trebati više puta, najbolje je odmah kupiti veće pakiranje, a na taj način ćete također i dodatno uštedjeti.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top