Izbrisane slike na telefonu nisu izgubljene slike

Svima se jednom dogodilo da slučajno obrišemo slike na telefonu koje nismo htjeli obrisati, ili smo svoj telefon resetirali na tvorničke postavke nesvjesno zanemarivši činjenicu da tako gubimo sve podatke s telefona. Takve situacije nisu izolirani slučajevi, a određeni dio izgubljenih podataka je sasvim sigurno moguće vratiti. 

Mnogima upravo izbrisane slike na telefonu predstavljaju nemjerljivi gubitak, jer su najvažniji dio mobilnih uređaja. Bitno je samo znati da što manje vremena prođe od trenutka kada su slike obrisane to je mogućnost da ih vratite veća.

Vraćanje slika s mobitela

Postoji nekoliko načina za vraćanje izbrisanih slika stoga ne treba paničariti već poduzeti određene radnje. Primjerice, većina cloud aplikacija ili foto aplikacija ima neku vrstu backupa za fotografije. Većina takvih aplikacija na vašem telefonu radi backup a da vi toga niste niti svjesni. Ako imate uključenu opciju backupa bit će vam vrlo jednostavno vratiti sve slike.

Izbrisane slike na telefonu sa SD kartice
Izbrisane slike na telefonu mogu se vratiti pomoću određenih programa

Niti brisanje slika iz obične fotogalerije ne briše slike pohranjene na serverima za što je potrebno ulogirati se u cloud aplikaciju i skinuti natrag slike u galeriju telefona. Ako ste slike koje trebate obrisali i iz cloud backupa još uvijek postoji šansa da vratite izbrisane slike na telefonu, jer većina cloud servisa ima svoj koš za smeće baš kao i računalo. U određenom vremenskom periodu sve se slike mogu povratiti iz „Recycle Bin“.

Povrat slika obrisanih sa SD kartice

Ako vaš mobitel nema backup slika u cloudu najbolji način zaštite slika na mobitelu je da spremate slike na SD karticu. Ako je nemate u svom mobitelu svakako ju nabavite jer nije skupa, ali je iznimno korisna i u nju može stati jako puno podataka.

YouTube video
Video: Spasite izgubljene podatke s memorijskih kartica. Kako vratiti obrisane slike sa telefona, pomoću aplikacije?

Ako se slika iz vaše foto galerije na mobitelu slučajno obriše još uvijek postoji mogućnost da se fotografija nalazi na SD kartici, ali se ne može doći do nje. I tu postoji način da se spase i vrate podatci tako da se SD kartica izvadi iz mobitela i spoji na računalo te uz pomoć specijaliziranog servisa vrati slika. Što je veća memorija na SD kartici to je veća mogućnost da ćete moći vratiti izbrisane slike.

Ako imate tehničko znanje, možete probati sami

Jedan od primjera softvera koji može pomoći vratiti izbrisane slike na telefonu sa SD kartice je EaseUS Data Recovery, vrlo jednostavan servis za vraćanje slika. On će odmah prepoznati memorijsku karticu koja je spojena na računalo i odabirom opcije Scan pronaći će sve zapise na kartici, uključujući i obrisane fotografije. Nakon što pronađete sliku koju želite vratiti jednostavno stisnite tipku Recover i ona će se vratiti na karticu.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top