Jednostavno upravljanje web stranicama uz cPanel sučelje

Postavljanje web stranica na internet danas je relativno jednostavan proces. Sve što je potrebno je da se odlučite za neku od mnogobrojnih usluga web hostinga dostupnu putem brojnih informatičkih tvrtki, bilo da se odlučite za neku domaću ili stranu tvrtku. Nakon što je ugovorite, dobit ćete svoje mjesto na nekom serveru, a ako to želite, možete ugovoriti i zakup cijelog servera.

No, nakon toga morat ćete web stranice prebaciti na taj server i podesiti sve potrebno kako bi se one mogle normalno prikazivati. To se možete na razne načine, a kao jedan od najjednostavnijih načina ističe se korištenje cPanel sučelja za administraciju.

Jednostavno admin sučelje za upravljanje web stranicama

Jedna od glavnih prednosti korištenja cPanel sučelja je njegova jednostavnost.  Naime, cPanel sučelje spada u grafička sučelja koje se temelje na webu. To znači da ćete mu lako pristupiti korištenjem nekog web preglednika, a nakon što mu pristupite, sve potrebne značajke i funkcije pronaći ćete jednostavno kategorizirane. Tako putem njega možete:

  • Slati/preuzimati datoteke
  • Upravljati domenama i poddomenama
  • Upravljati e-mail adresama
  • Upravljati izradom sigurnosnih kopija podataka itd.

Sve to je složeno u više manjih kategorija pa ćete vrlo jednostavno i brzo doći do svih potrebnih funkcija.

Mogućnost prilagodbe cPanel sučelja

cPanel sučelje je također značajno po tome što nudi mnoge mogućnosti prilagodbe. To znači da njegov izgled možete prilagoditi baš onako kako to vama najviše odgovara. Primjerice, sve one funkcije koje najčešće koristite možete postaviti na neko lako dostupno mjesto, kako ne biste ih morali tražiti putem izbornika.

Prednosti korištenja cPanel sučelja
Prednost korištenja cPanel sučelja je njegova jednostavnost, jer spada u grafička sučelja koje se temelje na webu.

Također, možete raditi i razne vizualne preinake, primjerice promijeniti pozadinu i boju sučelja, dodati neke nove ikone i funkcije, ali i prilagoditi razne vrste izvještaja i statističke podatke o posjetiteljima. Mnogima će te funkcije biti iznimno korisne i vrlo često će ih koristiti.

Ne zanemarite sigurnost web stranica

Sučelje cPanel nudi i mnoge alate koji su važni za sigurnost vašeg web hosting računa i općenito web stranica. Primjerice, možete iskoristiti njegove alate za upravljanje lozinkama, koji vam omogućuju da postavite jake lozinke koje će hakeri teško otkriti i time ćete osigurati svoje račune od mogućeg hakiranja. 

YouTube video
Vodiči za cPanel – Kako upravljati lozinkama

Uz sve to, cPanel sučelje dolazi i s posebnim alatima za filtriranje neželjene pošte i antivirusnim programima. To će vam pomoći zaštititi vaš e-mail sandučić i web stranice od raznih prijetnji koje danas vrebaju na internetu.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top