Jeftina tinta za printer ne mora biti i isplativa

Imate li potrebu za čestim ispisivanjem, vjerojatno ste u potrazi za ekonomičnijom i nižom cijenom ispisa, što najčešće znači štednju na tinti ili toneru koji koristite. Ipak, cjenovno najprihvatljivije tinte za printer često nisu i najjeftinije, jednom kada zbrojite i oduzmete sve faktore, pa je u njihovu kupnju potrebno ući s planom i pojedinim brojkama na umu. Niža cijena samog proizvoda ne mora dugoročno značiti i isplativost, što je važno držati u mislima. Ipak, tražite li jeftinu tintu za printer, postoje neka načela kojih se možete držati za uspješniju potragu.

Obratite pozornost na svoje navike pri ispisivanju

Jedna od stvari koja ima utjecaj kao je u pitanju jeftina tinta za printer je rok trajanja. Ne, ona u ulošku neće se pokvariti, no ako nemate naviku printati često, mogla bi se sasušiti. Bez obzira sasuši li se cijeli uložak ili samo dio, krajnji rezultat je da ne možete koristiti veći dio onog što je ostalo ili pak da morate baciti cijeli uložak. Općenito, iako će se svaka tinta sasušiti ne koristite li ju dugo vremena, cijena je jedan od presudnih faktora koji će utjecati na to koliko dugo vremena imate dok se ona ne sasuši. Stoga se pouzdajte u cijenu te nemojte odabrati onu najniže cijene, jer bi se ona na kraju mogla pokazati skupljom.

Originalne tinte često nisu isplative

Ma koliko god proizvođači obećavali bolju kvalitetu i više garantiranih stranica ispisa, činjenica je da su originalne tinte uvijek manje isplativa opcija kada se gleda cijena po stranici ispisa. Njihova cijena često je višestruko veća do cijene zamjenskih, a razlika u broju ispisanih stranica nije toliko velika, čak ni kad se u obzir uzmu realne brojke koje često znaju biti manje od obećanja proizvođača.

YouTube video

Potražite poznatijeg proizvođača

Tržište zamjenskih tinti za printer i dalje tu i tamo skriva nekvalitetne proizvode, stoga se najbolje pouzdati u poznatije proizvođače, čime se smanjuje mogućnost da naiđete na lošu tintu. Iako proizvođači printera tvrde kako loše tinta može uzrokovati i kvarove na samom printeru, kao i utjecati na kvalitetu samog ispisa, činjenica je da je većina zamjenskih modela u mogućnosti pružiti naoko istu kvalitetu kao i originalna, bez uzrokovanja problema na printeru.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top