Krovna kutija je mnogima jedina opcija

Kada je riječ o odlasku na dulja putovanja, uz veselje i radost, mnogima se javlja i osjećaj brige. A razlog za to je u činjenici da za dulje putovanje je potrebno ponijeti i puno prtljage. Kada je riječ o većoj obitelji, pogotovo onim obiteljima s djecom, bez obzira na veličinu automobila i veličinu prtljažnika, gotovo je nemoguće da će biti dovoljno mjesta za svu prtljagu. A upravo iz tog razloga se danas na mnogim automobilima može vidjeti dodatak koji taj problem učinkovito rješava, krovna kutija.

Krovna kutija – osnovna namjena

Krovna kutija – Withcar – ima jednu osnovnu namjenu, a to je dodatni prtljažni prostor. Iako možda na prvi pogled ne izgleda vrlo prostrano, ako stvari dobro posložite u nju, dobit ćete toliko željeni i potrebni dodatni prostor. Prilikom kupovine, možete birati između nekoliko različitih kapaciteta.

Kapacitet zapravo predstavlja veličinu prostora koji možete iskoristiti kao dodatni prtljažnik. Najbolje bi bilo u trgovini provjeriti iz prve ruke unutrašnjost krovne kutije koju planirate kupiti kako biste vidjeli njenu veličinu i odlučili se za onu koju vam je potrebna.

Ako pak niste u mogućnosti vidjeti kako krovna kutija izgleda, onda si njen kapacitet možete predočiti na sljedeći način. Pronađite podatak koliki je kapacitet prtljažnika vašeg automobila, a nakon toga taj podatak usporedite s podatkom o kapacitetu krovne kutije. Na taj način ćete moći otprilike odrediti koji kapacitet krovne kutije će vam biti odgovarajući.

A kad govorimo o prtljažniku automobila. Najlakši način da ga zaštite je korito prtljažnika automobila.

Marke

Kada ste se odlučili da vam je potrebna krovna kutija, odlučili se za odgovarajući kapacitet, morate se još odlučiti i za određenu marku. Dostupne su razne marke krovnih kutija, od onih poznatijih kao što su Thule ili Nordrive pa do onih manje poznatih marki.

YouTube video

Cijene se naravno razlikuju i one poznatije marke su u pravilu skuplje. No, ta razlika u cijeni je opravdana i kvalitetom. Mnoge krovne kutije poznatih proizvođača su pokazale izvrsne rezultate prilikom raznih neovisnih testiranja. A ta kvaliteta se očituje u izvrsnim materijalima koji su korišteni pri izradi zbog čega će krovna kutija imati dugi vijek trajanja i neće biti podložna vremenskim uvjetima.

A uz sve to, pazilo se i na njihovu aerodinamičnost pa prilikom vožnje gotovo da nećete imati osjećaj da ju imate na krovu automobila. Stoga, ako želite biti sigurni u kvalitetu i dugotrajnost, odlučite se za neku od poznatijih marki krovnih kutija.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top