Mnogi imaju krivo mišljenje vezano za mišićnu masu

Mišićna masa, odnosno povećavanje mišićne mase, je nešto oko čega mnogi pojedinci imaju krivo mišljenje. Nerijetko mlade osobe, nakon što u novinama ili teleziviji, vide osobe s velikom mišićnom masom, sami požele tako izgledati. Često je idući korak polazak u teretanu te vježbanje iz dana u dan. Nažalost, mnogi se nakon nekoliko mjeseci razočaraju jer nisu postigli ni približno slične rezultate onima kakvi su očekivali da će biti.

Idealna kombinacija za povećanje mišićne mase

Kako bi se spriječilo nezadovoljstvo s rezultatima, svi oni koji maštaju o povećanju mišićne mase bi se prije početka vježbanja trebali bolje informirati. A da su to učinili, saznali bi da se mišićna masa neće povećati samo treniranjem, već kombinacijom dvije stvari. Treniranje je svakako jedna od tih stvari. No, kada je i riječ o treniranju, mnogi pretjeruju pa treniraju svaki dan nadajući se tako bržim rezultatima. Ali to ima upravo kontraefekt. Naime, mišićna masa će se brže razviti trenirate li s ponekim danom odmora. Razlog je u tome što mišići rastu za vrijeme odmora, a ne tijekom samog treninga. To znači da im je potreban poneki dan odmora kako bi mogli rasti.

YouTube video

Druga vrlo važna komponenta je prehrana. Bez kvalitetne i uravnotežene prehrane, pravi rezultati, kada je u pitanju povećanje mišićne mase, će izostati. Pod pravilnom prehranom se misli na izbacivanje svih loših namirnica, poput slatkiša, gaziranih pića i ostalog te zamjenom sa što više proteina koji će bolje nahraniti mišiće i omogućiti povećanje mišićne mase. Isto tako, obroci moraju biti češći te se preporuča minimalno 5 obroka dnevno, a još 2 kvalitetna međuobroka nisu naodmet.

Korištenje suplemenata

Osim dvije gore navedene glavne komponente, moguće je rezultate još ubrzati korištenjem suplemenata. Riječ je o proizvodima koji vam mogu pomoći prilikom treniranja, ali i koji vam mogu omogućiti dodatne količine potrebnih tvari, u prvom redu proteina, koje nećete unijeti hranom. Budući na veliki izbor raznih dodataka, dobra početna točka bi bilo uzimanje whey proteina te kreatina. Whey proteini su proteini sirutke koji će biti odlična hrana za vaše mišiće te će vam pružiti odličan obrok nakon treninga. A za još bolji i efikasniji trening, možete konzumirati i kreatin. On će vam podići razinu energije pa će vaši treninzi biti još intenzivniji, a samim time ćete i mišiće još bolje potaknuti na rast, odnosno mišićna masa će se s vremenom brže povećavati.

Znate li da su polo majice stekle gotovo kultni status. Više o tome u najnovijem članku.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top