Moto oprema Ljubljana – odličan izbor dodataka

Svi iskusni motoristi najviše cijene moto opremu koja je izrađena po najvišim sigurnosnim standardima i koja će njihovu vožnju učiniti i sigurnim i udobnom. Moto oprema Ljubljana je odličan odabir mjesta za kupovinu, a posebno moramo izdvojiti izvrsnu ponudu zaštitne moto opreme, ali i dizajnerskih komada koji će vas izdvojiti od ostalih motorista na cesti.

Važnost dobre motorističke opreme se nikako ne smije zanemariti jer su motoristi jedni od najugroženijih skupina vozača na cesti i kvalitetna oprema je ključan faktor njihove dobrobiti. Evo na što sve trebate obratiti pažnju prilikom odabira moto opreme.

Ključ sigurnosti  na cesti je kvaliteta opreme

Moto oprema ima mnogo dijelova, ali među njima su najvažniji:

  • kaciga
  • jakna
  • hlače
  • čizme
  • rukavice

Kaciga je komad opreme koji niti jedan motorist ne smije izbjegavati i koji doslovno može spasiti živote.  Prilikom kupnje kacige ne smijete raditi kompromise: izaberite čvrstu i kvalitetnu kacigu koja dobro prianja uz vašu glavu, ali vas ne opterećuje i nije vam teška. Birajte materijal koji dobro podnosi visoke i niske temperature, osobito jer su ljetne vrućine sve jače pa je vožnja pod kacigom koja se ne zagrijava mnogo ugodnija i sigurnija za zdravlje.

Motoristička jakna i hlače

Uložite i u kvalitetnu motorističku jaknu jer nju nećete morati često kupovati. Neka bude lagana i prozračna i neka daje koži da diše no treba biti gusto tkana jer mora podnijeti i hladnije dane. Prilikom isprobavanje moto jakne gledajte da se možete slobodno kretati u njoj i da vas ne sputava niti u rukama niti u ramenima jer će vas to ometati u vožnji. Isto pravilo vrijedi i za hlače koje moraju biti udobne, prozračne i moraju sprječavati prekomjerno znojenje. 

Kvalitetna moto oprema
Moto oprema kao što su kaciga, jakna, hlače i obuća omogućuju vam sigurnu vožnju

Čizme i rukavice za motor

Čizme su također jako bitan dio moto opreme jer se njima upravlja. Ne smiju biti skliske, uske i neudobne jer se noge umaraju tijekom vožnje i treba im udobna obuća koja će ih održavati funkcionalnima i odmornima. U istu svrhu se koriste i rukavice, koje štite ruke dok istovremeno omogućuju dobro držanje volana motora.

YouTube video
Sigurnost vozača motocikla – čizme i rukavice

Razna dodatna oprema za motor

Osim ovih osnovnih dijelova opreme možete uživati i u raznim praktičnim ili modnim detaljima za sebe ili vaš motocikl. Možete nabaviti ceradu za motor koja će ga štiti od vanjskih utjecaja zbog čega će duže izgledati novije, nabaviti posebne majice ili motorističke marame kojima ćete demonstrirati svoj stil ili kupiti neke dekorativne dodatke poput efektnih ogledala ili naljepnica. Ovdje imate potpunu slobodu kupovine, sve dok ne zanemarujete sigurnosni faktor za vožnju na cesti. Moto oprema Ljubljana je vaša destinacija za pronalazak svega potrebnog za vožnju!

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top