Noni sok je najzdraviji sok kojeg možete pronaći

Noni sok koristi se već više od 2000 godina kako bi se ojačao imunitet te zaštitio i izliječio naš probavni, crijevni i dišni sustav. Prvo su ga otkrili domoroci na području južnog Pacifika gdje najviše i raste noni biljka te se s vremenom njezin sok zbog svog učinka na zdravlje raširio po cijelom svijetu.

Ključan za djelotvornost noni soka je njegov djelatni sastojak kseronin koji najviše utječe na regeneraciju stanica. On ima veliku razinu adaptacije te sam pronalazi stanice u tijelu koje su na neki način u disbalansu te ih ozdravlja. Utječe i na lučenje hormona endorfina koji je direktno povezan s našim dobrim raspoloženjem. Skopoletin pojačava proizvodnju serotonina, a damnakantal sudjeluje kod staničnih procesa gdje može zakočiti nekontrolirano bujanje stanica.

Noni sok djeluje na mnoge funkcije u tijelu

Noni sok stimulira naš probavni sustav te ga čisti od loših tvari, a potiče one dobre. Ima lagani laksativni učinak te je primjenjiv i prilikom laganih slučajeva zatvora te se također koristi kao dodatna pomoć prilikom mršavljenja. Zbog sastava svog ploda bogatog antioksidansima, nani sok uništava slobodne radikale u tijelu te se vjeruje da pomaže u borbi protiv raka. Osim toga, moćan je saveznik za jak imunitet jer je bogat sa vitamini i mineralima.

Noni sok se u prošlosti koristio i protiv bolova. Bilo je potrebno dosta istraživanja kako bi se otkrilo u čemu je tajna. Danas dokazano znamo da kseronin blagotvorno djeluje na rad stanica pa poruka boli koja dolazi do mozga nije toliko intenzivna.

Tržište

Noni sok ne ulazi u kategoriju vrlo jeftinih sokova, ali to je i za očekivati s obzirom na mnoge dobre utjecaje koje ima na naše zdravlje. Postoji nekoliko proizvođača noni soka koji nude i različite kvalitete soka, s različitim omjerima čvrstih tvari. Noni sok moguće je kupiti u ljekarni, ali je jeftinije kupiti ga direktno od proizvođača, bilo preko internetske prodaje ili u trgovini. Proizvođači često daju popust na količinu pa ćete i na taj način uštedjeti. Doziranje je također bitan faktor pri njegovoj konzumaciji. Preporuka je uzimati 1- 2 puta dnevno po 30 ml na dan, a u slučaju zdravstvenih tegoba doza se može povećati na 120 ml na dan.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top