Podignite svoj dnevni boravak na višu razinu

Dnevni boravak je mjesto gdje se opuštamo nakon napornog dana ili gdje provodimo vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima. Kako bi stvorili ugodnu atmosferu, bitno je pravilno organizirati prostor i odabrati prave elemente namještaja. 

Jedan od ključnih elemenata ove važne prostorije su regali za dnevni boravak, koji ne samo da pružaju puno prostora za pohranu, već također mogu služiti kao ukrasni element. Možete ih pronaći u brojnim trgovinama s namještajem, u raznim oblicima, dizajnu i bojama pa će svatko pronaći onaj najbolji za svoj prostor.

Podjela regala za dnevni boravak

Postoji mnogo različitih vrsta kada su u pitanju regali za dnevni boravak, a najčešća podjela je prema materijalu izrade i veličini. Najpopularniji materijali od kojih su izrađeni su:

  • Drvo
  • Staklo 
  • Metal

Veličina može varirati od malih i jednostavnih do velikih i složenih. Trenutno na tržištu postoji zaista velika ponuda različitih regala za dnevni boravak te svako može pronaći idealan model za sebe i svoj dnevni boravak.

Kako odabrati idealan materijal namještaja

Regali za dnevni boravak od drveta su najčešći izbor i mogu se pronaći u različitim stilovima poput rustikalnog, modernog, klasičnog i industrijskog. Mogu biti izrađeni od različitih vrsta drveta, kao što su hrast, bor, jasen i mahagonij. Osim toga, mogu biti obojeni u različite boje ili ostati u prirodnoj boji drveta. 

različiti regali za dnevni boravak
Jedan od ključnih elemenata su regali za dnevni boravak, koji ne samo da pružaju puno prostora za pohranu, već također mogu služiti kao ukrasni element.

Modeli od stakla su vrlo moderni i elegantni, što ih čini idealnim izborom za moderne i minimalističke dnevne boravke. Osim što pružaju prostor za pohranu, stakleni regali za dnevni boravak mogu poslužiti kao ukrasni element jer omogućavaju prikazivanje predmeta u njihovoj unutrašnjosti. Oni od metala su pak vrlo moderni i minimalistički, a najčešće se koriste u industrijskom stilu uređenja. Osim što su izdržljivi, su vrlo praktični jer ih je lako održavati čistima.

Odličan prostor za pohranu i ukras

Regali za dnevni boravak različitih veličina se mogu prilagoditi bilo kojem dnevnom boravku, ovisno o veličini prostora i potrebama za pohranom. Manji modeli mogu se koristiti kao police za knjige, dok se veći regali mogu koristiti za pohranu televizora, stereo sustava i drugih velikih predmeta. 

YouTube video
45+ nevjerojatnih ideja za regale za dnevni boravak

Tako oni ne samo da pružaju prostor za pohranu, već i mogu poslužiti kao ukrasni elementi. Korištenje ukrasnih predmeta u regalima može pomoći u stvaranju ugodne atmosfere u dnevnom boravku. Ukrasni elementi mogu biti različitih vrsta, poput knjiga, vaza, umjetničkih djela, cvijeća, fotografija, ovisno o individualnim preferencijama.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top