Provjera domena kao prvi korak do registracije

Domena na internetu predstavlja adresu iza koje su smještene neke web stranice. Upisivanjem adrese domene, koja se sastoji od naziva i ekstenzije u internetski preglednik, otvorit će se web stranice koje su s njome povezane. Danas svi koji su svjesni koliko je internet kao medij snažan, trude se imati vlastite web stranice kojima će se predstaviti na internetu. Bilo da je riječ o osobnim ili poslovnim, važno je imati ih.

A kada ih napravite i želite ih povezati s domenom, morat ćete napraviti više stvari. Prvi korak je svakako provjera domena na internetu kako bi se utvrdilo je li ona kombinacija naziva i ekstenzije koju želite registrirati slobodna.

Što je provjera domena i zašto je važna

Provjera domena na internetu je postupak putem kojeg se provjerava je li određena kombinacija naziva i ekstenzije slobodna, odnosno je li je netko već ranije registrirao. Ako je netko već ranije registrirao baš taj naziv i ekstenziju koje vi želite, vi to nećete moći napraviti jer može postojati samo jedna unikatna domena na internetu, odnosno ona koja se sastoji od identičnog naziva i ekstenzije.

YouTube video
Kako obaviti provjeru domene?

No, nemojte očajavati. Čak i ako se to dogodi i ako je ta kombinacija stvarno zauzeta, imate dvije mogućnosti:

  • Promijeniti cijeli naziv ili dio naziva
  • Promijeniti ekstenziju 
  • Promijeniti oboje

Kao najjednostavnije rješenje se čini promjene ekstenzije budući da su danas dostupne brojne ekstenzije pa ne biste trebali imati problema s pronalaskom one idealne.

Usluga registracije domene

Nakon što provjera domene bude uspješno odrađena, odnosno nakon što dobijete odgovor da željena kombinacija naziva i ekstenzije nije zauzeta, možete nastaviti dalje.

Wordpress optimizacija web stranica jedna od usluga
Mnogi koriste Wordpress platformu za svoje web stranice pa je Wordpress optimizacija web stranica jedna od usluga koje su danas sve popularnije među korisnicima.

Imate li vlastite web stranice, vrlo je važno da su dobro optimizirane kako bi se što brže otvarale.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top