Sjedeće garniture moraju biti udobne

Glavni dio namještaja svake dnevne sobe su sjedeće garniture i upravo zbog toga veoma je bitno da su one udobne i kvalitetne. U dnevnom boravku ukućani provode najviše vremena, a on je i omiljena prostorija za opuštanje svakog stana. Namještaj za dnevni boravak je zbog toga veoma bitan, a glavni namještaj ove sobe su regali i sjedeće garniture.

Prije kupnje garniture morate imati ideju

Ako uređujete ili preuređujete dnevni boravak, veoma je bitno da prije nego što odete u kupnju imate ideju, te dimenzije prostorije. Sjedeča garnitura je najbitniji dio i morate znati što želite, te prema njoj urediti i sav ostali namještaj u boravku, primjerice i regal za dnevni boravak. Postoje razne vrste garnitura i upravo zbog toga potrebno je da imate ideju o uređenju prostorije, te da znate kakvu garnituru želite. Ovisno o veličini prostorije, možete birati kutne garniture ili velike kauče s dodatnim foteljama za velike prostorije ili samo kauč za manje.

Kao i kod svake prostorije tako i kod dnevnog boravka potreban je pravilan raspored namještaja. Osim samog namještaja za ugodnost boravka u nekoj prostoriji stana bitna je i rasvjeta, koja bi se prilikom uređenja trebala raditi prva. Tu ne spada isključivo umjetna rasvjeta, već i prirodna svjetlost koja dolazi kroz prozore. Obratite pažnju na mjesto gdje ćete staviti garnituru i imajte na umu da bi iza nje trebala biti sva svjetlost kako vam ne bi ometala vid prilikom gledanja televizije.

Kvaliteta i udobnost sjedeće garniture

Budući da kao što im samo ime govori, garniture su namijenjene za sjedenje. Upravo zbog toga udobnost bi vam trebala biti najbitnija stavka kod kupnje. Nemojte pažnju obraćati samo na dizajn i prema njemu birati garnituru, jer se na njoj sjedi i ako funkcionalnost neke stvari nije dobra, izgled je nebitan. 

YouTube video

Osim same udobnosti morate imati na umu i da je kvaliteta veoma bitna. To znači da ne birate najjeftinije sjedeće garniture koje će se već nakon par sjedenja početi klimati i pucati, već obratite pažnju na kvalitetu izrade i zanemarite cijenu. Ovakva vrsta namještaja kupuje se „jednom na 10 godina“ i zbog toga možete odvojiti nešto više novca za vlastito zadovoljstvo.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top