Sve što te oduvijek zanimalo o njezi kože

Žene uvijek zanima kada je pravo vrijeme da počnu koristiti kreme protiv bora i za kakvu kremu treba da se odluče. Nije važno koliko imaš godina. Važno je da pravilno njeguješ kožu. Naravno, neće ti odgovarati ista krema ako si u ranim 20-im ili si već uvelike prešla 30-tu. Jedino zajedničko svim dobnim skupinama je to da koža mora biti dobro nahranjena. Odgovorit ćemo na najčešće postavljana pitanja.

Kada je pravo vrijeme za kreme protiv bora?

Pravilo ne postoji ali se savjetuje da s ozbiljnom njegom kože počneš u 20-im godinama. Za početak možeš koristiti hidratantne kreme s UV zaštitom i antioksidansima. To je važno zbog toga što oni djeluju na vanjske faktore poput dima cigareta, raznih onečišćenja pa čak i na učinak stresa.

kreme-protiv-bora

Za drugu polovinu 20-ih godina ide nešto drugačiji obred. Savjetuje se korištenje seruma koji djeluje protuupalno na najkritičnije točke. Zahvaljujući njemu, budit ćeš se blistavog tena. Imamo i odgovor za one koje zanima je li rano koristiti početi s njegom prije 25 godine. Za tako nešto je još uvijek rano. Ako se bore nisu još uvijek pojavile, kako ćeš vidjeti ima li krema rezultat?

Trebam li pričekati s njegom dok se bore ne pojave?

Odgovor je ne. Razlog je jednostavan. Bore se počinju formirati u dubljim slojevima kože mnogo prije nego što se pojave na površini. Iako se bore počinju formirati u 20-ima, počnemo ih primjećivati tek desetljeće kasnije. Zbog toga je važno da na vrijeme koži pružiš dovoljno vlage i hranjivih materija. Nastanak bora ne možeš spriječiti, ali ga možeš značajno odgoditi. Redovita njega hidratantnom kremom i temeljito čišćenje lica navečer su osnova svake njegovane kože.

Kakva njega je potrebna mojoj koži navečer?

Postoje 2 načina njege kože navečer. Sve zavisi kakav ti je tip kože. Neki smatraju da i stanicama kože treba odmor, pa ne uznemiravaju kožu nikakvim preparatima. Ako sutradan ustaneš odmornog i svježeg izgleda, nema potrebe da uključuješ neki od brojnih preparata. Drugi način je da svoju kožu navečer dobro nahraniš i hidriraš. Za žene između 35. i 40. godine se preporučuju kreme s protuupalnim djelovanjem i kreme koji potiču proizvodnju kolagena. Nešto starije dame, one preko 50, trebale bi se opredijeliti za neku od mnogih anti-age krema s takozvanim globalnim učinkom.

Hoće li bore biti manje ako stavljam veću količinu kreme protiv bora?

Ne. Količina kreme ne utječe na veličinu i dubinu bora. Ako staviš veću količinu kreme, možeš samo izazvati neke druge probleme. Na primjer, krema možeš skliznuti u oči i izazvati iritaciju. Pogotovo je opasno ako je u pitanju krema na bazi silikona. U slučaju da koristiš kremu bogate strukture, može doći do začepljivanja pora i neželjenog sjaja lica. Idealna količina kreme koju trebaš nanijeti je veličine lješnjaka. Kružnim pokretima je prvo razmaži na čeoni dio, a tek onda kreni od nosa ka obrazima i bradi. Mnoge žene zaboravljaju da su vrat i dekolte podjednako izloženi starenju i utjecaju vanjskih faktora. Kremu i druge njegujuće proizvode koristi utrljavajući od dekoltea ka licu.

Celulit na tijelu nastaje nagomilavanjem masnoća i toksina pod kožom

Muči li vas celulit?

Osim kod mladih, celulit se sve češće javlja i kod odraslih osoba. Većinom uslijed loših prehrambenih navika. Danas se na tržištu nude brojni proizvodi protiv celulita. Više o tome možete pročitati ako slijedite linku.

Smijem li koristiti istu kremu i za područje oko očiju?

Smiješ. Nekim tipovima kože odgovara dnevna i noćna krema koja se koristi za drugi dio lica. Za one kojima se kapci iziritiraju, savjetujemo da kupe specijaliziranu kremu za taj dio.

Daje li anti-age kozmetika jednako dobre rezultate kao i medicinski zahvati?

Naravno da se kozmetika ne može natjecati s ovim zahvatima. Međutim, oni su usko povezani. Za njegovan i lijep izgled nije dovoljno samo ubrizgati injekcije botulinskog otrova i hijaluronske kiseline. Ili odraditi kemijski piling. Nakon njih je potrebna njega i dubinsko hranjenje kože. To će ti reći i kozmetičari i posavjetovati te koje kreme protiv bora (http://betterlifestory.net/krema-protiv-bora-ili-botoks-ukrotite-bore-na-prirodan-nacin/) bi bile najbolje. Nećeš imati nikakvog učinka ako odradiš neki od navedenih tretmana i ne nastaviš njegovati dobivene rezultate.

I jedno od najčešćih pitanja je: Može li se dnevna krema koristiti i kao noćna?

Odgovor je da. Ali pod uvjetom da je u pitanju krema za univerzalnu njegu koja djeluje i danju i noću. Najlakši način da doznaš je li tvoja krema takva je da vidiš ima li negdje navedeno da sadrži UV zaštitu. Ako nema, onda je to krema za univerzalnu njegu. Ako si iznenađena, objasnit ćemo u čemu je stvar. Ti zaštitni filtri začepljuju pore i usporavaju oporavak i popravak kože koja se odvije tijekom noći. Zbog toga je uvijek bolje izabrati noćnu kremu čiji će sastojci potaknuti prirodnu obnovu stanica.

Interesuje vas šta je koloidno srebro? Pročitajteovaj članak da saznate više.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top