Tekstilni tepisi za auto imaju mnogo prednosti

Tekstilni auto tepisi integralni su dodaci za unutrašnjost automobila koji prodavači i sve vodeće autokuće obično uključe u cijenu kupljenog automobila. Ipak, kroz pojavu organizacija koje automobile prodaju na leasing, sve češće se ne dobivaju tekstilni tepisi za auto. Srećom, tekstilni tepisi za auto ili neka druga vrsta tepiha nije skupa pa se svakako preporuča da ih nabavite.

Prednosti tekstilnih tepiha za auto

Tekstilni tepisi za auto mogu se pronaći u različitim oblicima i dizajnima. Postoje različite vrste metoda izrade kako bi što bolje u sebe privlačili prljavštinu i kako se ona ne bi dalje širila po automobilu. Osim od tekstila, tepisi za auto mogu se izraditi i od sintetičke gume ili termoplastike. Ovaj tip autotepiha na sebi ima udubine ili izbočenja kako bi što skupljala prljavštinu i prašinu. Održavaju se na način da se samo otresu dok se tekstilni tepisi za auto moraju usisavati i prati kako bi ostali čisti i svježi. Ipak, nude veću razinu čistoće i udobnosti.

YouTube video

Tekstilni tepisi za auto posebno su prikladni u ljetnim mjesecima kada nije prehladno i vani je uglavnom suho vrijeme. Tada na cipelama ne unosimo prljavštinu pa se takvi tepisi zasigurno isplate. Također, njihov dizajn možemo ukombinirati u ostatak dizajna unutrašnjnosti auta, unijeti živosti kroz različite boje tepiha, a sama tkanina čuvat će nas od prljavštine. Donja strana tekstilnih tepiha za auto obično je obložena tankim slojem gume kako bi spriječila klizanje tepiha po autu.

Tekstil je prigodan i u zimsko vrijeme

Iako su teksilni tepisi za auto prikladniji za toplije vrijeme, danas se oni mogu slobodno koristiti i u zimskim, mokrim i hladnim mjesecima. To je zato jer se izrađuju od debljih vrsta tkanine koje su prilagođene za takve uvjete. Oko ruba imaju plastični ili gumeni prsten koji je stvoren kako bi što bolje zadržao prljavštinu na tepihu te kako se ona ne bi dalje širila po vašem automobilu. To mnogo utječe dugoročno na auto, spriječavajući prijevremenu koroziju ili hrđu.

Bitno je također kupiti tekstilne tepihe za auto koji svojom veličinom odgovaraju vašem automobilu. Inače vam pod automobila neće biti dovoljno pokriven ili ako je tepih prevelik, imat ćete nabore koji će smetati vašim nogama prilikom upravljanja vozilom. Postavljeni na odgovarajući način i prikopčani na kopče u vašem automobilu, tekstilni tepisi za auto predstavljaju idealnu kombinaciju udobnosti i učinkovitosti.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top