USB ključevi ili poznatije USB stickovi

USB ključevi ili, nešto poznatije, USB stickovi, uređaji su za pohranu datoteka. Oni su izuzetno praktični jer su prenosiva memorija i možete ih sa sobom nositi u školu, na fakultet, na posao, prijateljima…

Koje su prednosti USB ključeva?

Prvenstveno, njihova veličina. Za razliku od hard diskova i DVD-a, oni su jako maleni i najčešće se mogu staviti čak i na ključeve. Tako ih nikad nećete zaboraviti i uvijek će vam biti pri ruci.
Omjer cijene i kvalitete je izuzetan! Danas kvalitetne USB ključeve možete naći gdje god želite i njihova je memorija odlična s obzirom na cijenu.

Također, oni mogu imati ogroman kapacitet s obzirom na svoju veličinu. Postoje USB ključevi koji imaju i do nekoliko terabajta memorije te na njih možete staviti zaista izuzetnu količinu podataka!

USB ključevi

USB ključevi vrlo su praktični i za trenutačni prijenos između vaših uređaja kod kuće s obzirom da su danas popularni i oni dijelovi za mobitel koji onda imaju utor za USB ključ: tako možete bez kablova prenositi datoteke s laptopa ili kompjutera na mobitel.

Što treba paziti kod kupovine USB ključeva?

Morate biti svjesni kako USB ključevi zapravo nisu napravljeni za trajnu memoriju. Oni su napravljeni kao prijenosno sredstvo i na njima datoteke ne bi smjele predugo stajati zbog toga što su USB ključevi skloni pokupiti virus ili ga predati nekom drugom uređaju.

YouTube video

Dobar antivirusni program obično rješava ovaj problem i često skeniranje ovih uređaja može vas riješiti većine vaših problema.

Gdje kupiti USB ključ?

Bilo koja trgovina s tehnikalijom i elektronikom zasigurno ima USB ključeve, ali morate biti spremni dati nešto veće novce nego na internetu.

Danas u online shopovima nude USB ključeve ogromnih kapaciteta za izuzetno male novce te možete lako i usporediti ono što tražite s onim što dobivate za određenu cijenu. Tako vas nitko ne može „preveslati“ I prodati vam nešto dosta skuplje no što bi trebao.

Dok god pazite na sigurnost datoteka na USB ključu i stalno skenirate iste, bit ćete u redu. Ipak, nemojte da te stvari na USB ključu budu jedina kopija onog što imate s obzirom da se oni ponekad mogu i zagubiti.

Pročitajte si i članak na temu elektronska faktura koja je vrlo jednostavna za upotrebu. Slijedite linku za više informacija.

Prijenosna računala su se pokazala kao omiljeni izbor kupaca zbog svoje prenosivosti i kompaktnosti, uz zadržavanje performansi potrebnih za obavljanje svakodnevnih zadataka. Čitajte više.

Spašavanje podataka iz diska, RAID, SSD, USB Flash, memorijskih kartica, mobilnih telefona, bez obzira na oštećenje i vrstu operativnog sistema. Čitajte više.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top