Veliki izbor lanaca za snijeg online

Lanci za snijeg spadaju u dio zimske opreme automobila. Potrebno ih je imati u prtljažniku ako tijekom zimskog perioda na automobilu imate četiri ljetne gume. Osim toga, potrebno je i da dubina profila gume bude barem 4 mm. Većina vozača koja vozi po gradskim cestama vjerojatno neće niti imati potrebe stavljati lance za snijeg na gume. No, svi oni koji voze na dijelovima cesta u gorskim krajevima, vjerojatno ne mogu niti zamisliti vožnju bez njih.

U svakom slučaju, riječ je o zimskoj opremi za automobil koju se svakako isplati imati u prtljažniku, bez obzira na vrstu guma. Ne zauzimaju mnogo prostora, a mogu vam biti od velike pomoći.

Veličina guma je najvažniji podatak pri kupnji

Kada se kupuju lanci za snijeg za auto, glavni podatak koji vam je potreban je njihova veličina. Naime, oni se uglavnom mogu postaviti na više različitih dimenzija guma, zato je potrebno provjeriti koju dimenziju guma imate na svom automobilu. A to je najjednostavnije provjeriti tako da taj podatak pronađete na vanjskoj strani gume.

Lanci za snijeg
Lanci za snijeg na kotačima automobila

Automobilski lanci za snijeg moraju biti ispravne veličine jer u suprotnom, nećete ih moći postaviti na svoj automobil. 

Montiranje na automobil kada nema snijega

Lance za snijeg je na automobil najbolje probati montirati barem jednom tijekom normalnih vremenskih uvjeta, odnosno onda kada nema snijega. To je pogotovo preporučljivo ako ste kupili nove lance za snijeg za auto ili ako nemate iskustva s njihovim montiranjem.

YouTube video
Video: Kako se montiraju lanci za snijeg

Ako ih prvi put krenete postavljati na auto kad je već zapadao snijeg, a niste sigurni kako se točno postavljaju, to će uzrokovati dodatni stres i imat ćete još više problema s montiranjem.

Zato ih je bolje kupiti i prije nego nastupe zimski uvjeti pa ih isprobati ih u miru staviti na gume dok nema snijega i ostalih vremenskih nepogoda.

Online ponuda lanaca za snijeg

Automobilski lanci za snijeg mogu se kupiti u brojnim trgovinama s autodijelovima, fizičkim i web trgovinama. No, za mnoge je online kupanja lanaca za snijeg najbolje rješenje. Glavni razlozi su:

  • Veći asortiman na jednom mjestu
  • Lakše pretraživanje i pronalazak potrebnog modela
  • Nerijetko niže cijene

Većina lanaca za snijeg može se bez problema montirati na bilo koji auto, potrebno je samo odabrati odgovarajuću veličinu. Web trgovine nude vrlo širok asortiman lanaca za snijeg za auto pa ne biste trebali imati problema s pronalaskom idealnog modela.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top