VPS hosting kao optimalno rješenje

Svi oni koji su u jednom trenutku zaželjeli na internet postaviti svoje web stranice, morali su se odlučiti za neki oblik hostinga. To je usluga kojom dobivate smještaj na nekom poslužitelju. A poslužitelj nije ništa drugo nego računalo koje je stalno spojeno na internet te će zbog toga web stranice koje se nalaze na njemu biti stalno dostupne korisnicima da ih posjete.

Postoje različite vrste hostinga, od kojih svaki ima svoje prednosti i mane. No, kada se sve stvari uzmu u obzir, kao i omjer uloženog i dobivenog, VPS hosting bi se mnogima mogao pokazati kao najotimalnije rješenje.

Općenito o VPS hostingu

VPS hosting web stranica predstavlja virtualno mjesto na nekom poslužitelju. Kratica VPS je od engleskog naziva Virtual private server. Mnogima će ova vrsta hostinga na prvi pogled biti slična onom dijeljenom. No, VPS hosting internetskih stranica je po mnogočemu bolji.

Kvalitetan VPS hosting
VPS hosting internetskih stranica

Kao prvo, činjenica da dobivate virtualno mjesto omogućuje vam da to svoje virtualno mjesto prilagođavate kako god vama odgovara. U praksi to znači da možete instalirati potrebne programe i slično.

Također, iako će na tom poslužitelju još korisnika dobiti svoje virtualno mjesto, oni niti na koji način ne utječu na vas.

Prilagođeni paketi kod različitih informatičkih tvrtki

VPS web hosting nude brojne informatičke tvrtke, a kako bi se izdvojile na tržištu i privukle klijente, nude razne prilagođene pakete. Tako osim što ćete se moći odlučiti upravo za ovu vrstu smještaja web stranica, moći ćete odabrati i pakete koji sadrže usluge poput:

  • Određene količine prometa
  • Određenog broja email adresa
  • Brojne analitičke i sigurnosne alate i sl. 

Neke od tih usluga možda nećete nikadi ni koristiti, dok će vam neke biti itekako korisne. Zbog toga se svakako isplati provjeriti ponudu više tvrtki te se odlučiti za onu koja nudi paket koji ima najviše uključenih usluga koje će vam biti od koristi.

Ugovaranje hostinga putem domaćih i stranih tvrtki

VPS hosting se može ugovoriti i putem domaćih, ali i putem stranih tvrtki. Neke posebne razlike što se tiče kvalitete usluge ne bi trebalo biti, s obzirom da su i domaće informatičke tvrtke prisutne na tržištu već dugi niz godina te su ujedno i unaprijedile svoje resurse.

https://www.youtube.com/watch?v=uE8ay93KqUw
Video: Što je VPS hosting?

S druge strane, ugovaranje VPS hostinga putem domaće tvrtke svakako će cijeniti oni kojima strani jezici nisu jača strana pa će cijeli postupak puno jednostavnije obaviti na hrvatskom jeziku.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top