Vrste planova za web hosting koje bi trebalo da znate

Web hosting nudi infrastrukturu i tehnologiju servera na kojoj bi web lokacija i svi njeni podaci i datoteke boravili.  Imaćete potpunu kontrolu nad sadržajem web stranice.  Međutim, serveri na kojima se nalazi mogu uticati na performanse vaše web stranice. 

To je razlog zašto biste trebali znati da samo sa određenim vrstama web hostinga možete da kontrolišete svoja podešavanja ili konfiguraciju servera. Takođe morate imati na umu da postoje različite vrste planova za web hosting i nisu svi pogodni za vaše potrebe. 

Zajednički web hosting 

Savršen je za blogove sa malo prometa i za početne poslovne web stranice.  Svaka web lokacija koja postoji zahteva prebivanje na bilo kom serveru, bez obzira da li je vaš ili u vlasništvu određene kompanije za hosting web lokacija.  Ovo dobijate.  Međutim, ono što ne dobijate je ono što se još nalazi na tom serveru sa vašom web stranicom.  Zajednički web hosting je popularan i jeftin.  Kako posao eskalira, trebali bi ste da razmislite o robusnijem hosting rešenju. 

Zajednički web hosting
Zajednički web hosting je popularan i jeftin.

Cloud web hosting 

Pomalo je sličan zajedničkom web hostingu gde više domena može deliti prostor na istim serverima sa nekim web lokacijama.  S tim u vezi, cloud web hosting efikasno upravlja takvim zajedničkim okruženjem u poređenju sa deljenim web hostingom.  Ali, on dolazi sa višom cenom kojoj se morate prilagoditi, ali to je i za očekivati. 

YouTube video
Različite vrste internetskog hostinga

VPS web hosting 

Idealan je za web lokacije sa e-trgovinom i velika preduzeća. VPS ili virtuelni privatni serveri sledeći su korak kada je reč o hostingu web lokacija.  Za kupce koji se bave performansama, sigurnošću i njihovom konfiguracijom servera, VPS hosting je odličan izbor jer pruža veći pristup kao i kontrolu za svakog.  Budući da dobijate privatni deo i namenski server, to znači da bi trebalo da imate određeni stepen tehničke sposobnosti za upravljanje privatnim serverom prostora koji vam je hosting dodelio. 

Sve u svemu, VPS web hosting pruža vam više kontrole i jedinstvene IP adrese.  Dobićete i veći deo resursa servera. 

Namenski hosting server 

Za ljude koji ne vole nijednu web lokaciju koja je na istom serveru kao i vaša web lokacija ili ako vam je potrebna potpuna snaga celog servera da biste napajali vašu web lokaciju, najbolja opcija je namenski hosting server.  U poređenju sa VPS hostingom koji izrezuje namenske delove servera za vašu web lokaciju, dobićete celu ovu stvar sa namenskim hostingom servera. 

Namenski hosting je savršen za poslovne web stranice koje se bave sigurnošću i privatnošću.  Takođe je idealan za web lokacije sa e-trgovinom sa velikim inventarom i za one koji vole mogućnost zadržavanja pozadine celokupne web lokacije i podešavanja i konfiguraciju servera.

Upravljani web hosting 

Usluge web hostinga kojima se upravlja često su povezane sa posebnim hostingom servera.  Nisu svi programeri, preduzeća ili agencije koji zahtevaju namenske servere za svoje web lokacije želeli da pored ove gnjavaže upravljaju I dodatnom tehnologijom.  Upravljani web hosting u osnovi stavlja naglasak na upravljanje menadžmentom stručnjacima, a ne vlasniku web lokacije ili programeru.  Ako vam se dopada robustan plan web hostinga, ali niste sposobni ili ne volite odgovornost za upravljanje backkendom, upravljani servis web hostinga je dobar izbor. 

Za one koji žele nešto više, u ponudi je i reseller hosting koji nudi određene pogodnosti onima koji ga ugovore.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top