Web hosting – mjesto gdje se vaša nalazi vaša stranica

Svaka internet stranica ima adresu koju nazivamo domena, a ta adresa je samo put do mjesta gdje je smještena. To su serveri koji šalju podatke i primaju podatke korisnika koji toj stranici pristupaju, a popularno su zvani web hosting. Postoje različite vrste, a ovise o brzini i količini podataka koje mogu pohranjivati. Razne firme iznajmljuju ove servere potrošačima na određeno vrijeme, a servere možete napraviti i sami na svojem kompjuteru, no to nije preporučljivo. U tom slučaju vaš kompjuter bi trebao biti upaljen 7 dana u tjednu od 0 do 24 sata, te ne bi smjelo biti prekida s radom interneta. Koji paket odabrati, te na što obraćati pažnju prilikom kupnje web hostinga pročitajte u daljnjem tekstu…

Koji hosting paket odabrati?

Web hosting pakete birate prema pretpostavkama o posjeti koju će vaša stranica primati, te prema količini podataka koju mislite imati na njoj. Ukoliko radite privatni blog na kojemu planirate manju posjetu, tada je najjeftiniji hosting plan dovoljan za vaše potrebe. S druge strane ukoliko planirate voditi stranicu koja će imati veliki broj posjeta i na koju mislite prenjeti puno slika i videa, onda morati kupiti malo jači hosting. Također postoje i razne vrste web hostinga, primjerice ukoliko planirate raditi Wordpress stranicu od hosting firme možete kupiti Wordpress hosting s kojim će vam postavljanje stranice trajati svega par minuta putem njihovog čarobnjaka za postavljanje Wordpress stranice.

Odabrati domaćeg ili stranog providera?

Glavna prednost domaćih je lakša komunikacija, no strani web hosting provideri nude puno niže cijene i bolje popuste. Ovisno što tražite, kvalitetu ili cijenu birajte i jeftin hosting po vašoj mjeri, no kod domaćih firmi imate komunikaciju i rješavanje svih problema na hrvatskom jeziku.

YouTube video

Web hosting je glavna stvar kod vaše web stranice, jer se ona nalazi na njemu i o njemu ovisi njena brzina učitavanja i ugodnost korištenja. Kod webmajstora postoji zlatno pravilo da se na hostingu ne štedi jer je on glavni faktor za kvalitetu web stranice, dok se kod domena gleda niža cijena jer su one jednake.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top