Zabilježite pokret sportkim kamerama

Sve veći broj ljudi se u posljednje vrijeme okrenuo fizičkim aktivnosti i avanturizmu, a sve te trenutke valja i zabilježiti kako bi postali uspomene kojih ćete se rado prisjećati za nekoliko godina. Bili rekreativac ili profesionalac, odlično rješenje je kupnja sportske kamere koja će vama omogućiti bilježenje takvih pothvata. 

S obzirom na to da je tržište ovaj uređaja uveliko napredovalo, u nastavku vam donosimo neke od savjeta kako biste za sebe i svoje potrebe odabrali onu idealnu.

Kompaktnost kao važna prednost kod snimanja

Glavna prednost ove vrste u usporedbi s klasičnim kamerama za slikanje i snimanje svakako je njihova kompaktnost. Naime, s obzirom da smo prilikom bavljenja biciklizmom, motociklizmom, ronjenjem, plivanjem ili pak penjanjem prilično skučenih prostornih i organizacijskih mogućnosti, potrebno je rješenje tog problema. 

Sportska kamera pod vodom
Snimanje pod vodom sa sportskom kamerom

Sportska kamera svojom kompaktnošću omogućuje da ju se može vrlo lako ponijeti na razne sportske i rekreativne avanture. No, još je bitnije da će kvaliteta snimki biti vrhunska jer je proizvedena za rad u pokretu.

Sigurnosni dodatak u obliku sportske kamere

Sigurno ste tijekom vožnje posebno u toplijem razdoblju godine na cestama zamijetili velik broj motociklista i biciklista. S obzirom da im toplije vrijeme omogućuje lakše kretanje, velik broj njih izlazi na ceste i obilazi ljepote kako naše zemlje tako i drugih zemalja. Isto tako na njihovim zaštitnim kacigama ste mogli primijetiti malene pravokutne sportske kamere koje imaju dvojaku ulogu.

YouTube video
4K akcione ili sportske kamere za svaki džep – DJI, Xiaomi, EKEN

One prvenstveno služe u sigurnosne svrhe u slučaju prometnih nesreća kako bi se njihov put, ali i brzina mogli pratiti. Isto tako, uloga sportske kamere je i ona na koju smo prvenstveno pomislili, a to je bilježenje krajolika i trenutka.

Birajte kvalitetu uređaja za snimanje u svim segmentima

Jedan od glavnih kriterija kojim biste se trebali voditi prilikom kupnje sportske kamere je svakako kvaliteta. Različiti su parametri kvalitete koji moraju biti ostvareni, a neki od najvažnijih su:

  • Kvaliteta izrade kućišta koja garantira njezinu izdržljivost u svim uvjetima
  • Kvalitetan zaslon koji omogućuje dobru sliku i lakše upravljanje
  • Kvaliteta leće za snimanje koja bi trebala biti premazana zaštitnim slojem protiv grebanja kako bi snimci uvijek bili čisti
  • Stabilizacija koja omogućava neometano snimanje u pokretu i bistrinu snimaka iz pokreta

Osim navedenih kvaliteta, prilikom kupnje biste se trebali raspitati i o postojanju različitih certifikata poput certifikata za vodonepropusnost. On garantira izdržljivost sportske kamere prilikom snimanja pod vodom. Ovisno o svom budžetu i potrebama možete birati između jako puno različitih modela koji nude različite značajke i specifikacije.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top