Zaštita za automobile koji spavaju pod otvorenim nebom

Mnogi danas ne posjeduju garažu ili nadstrešnicu pod koju bi mogli parkirati svoje automobile, a posebno za vrijeme loših vremenskih uvjeta poput kiše ili tuče. Srećom, danas na tržištu postoji odlično rješenje za takve vlasnike, a to je cerada za auto. 

Naime, ona je svojevrsno pokrivalo za vaš auto koje ga štiti od oštećenja poput oštećenja od sunca, oštećenja od kiše, nečistoće i drugih neželjenih pojava koje na bilo koji način mogu oštetiti automobil.

Specijalizirane cerade za auto

Osim klasičnih cerada za auto koje štite od sunca i nečistoća, danas na tržištu postoje i specijalizirani modeli. Konkretno, to su cerade protiv tuče koje automobilu pružaju izvrsnu zaštitu od tuče i oštećenja koja ona može prouzročiti. 

Cerada za auto
Cerada za auto – prikaz instalacije

Osim protiv tuče, cerada protiv tuče štiti vašeg limenog ljubimca i od kiše, smole s drveća i drugih nepovoljnih vanjskih utjecaja u ljetnom i zimskog dijelu godine. Materijal od kojeg je proizvedena obložen je debelim zaštitnim slojem koji izložene dijelove automobila štiti od svih oštećenja koja mogu nastati uslijed udarca. A sve to jer svojom debljinom i zaštitim slojem amortizira udarac, bilo da se radilo o udarcu tuče ili pak o padu velikog komada smole s drveta.

Postavljanje cerade na automobil

Mnogi danas odustaju od kupnje ovog dodatka za auto, iako im je potreban, zbog toga što smatraju da je postavljanje vrlo komplicirano zbog veličine. Ipak, stručnjaci tvrde kako je za pravilno postavljanje ovog spasonosnog dodatka na vaš auto vrlo brzo i jednostavno što vam pruža mogućnost brzog reagiranja u trenucima prije dolaska kiše, tuče ili neke druge vremenske neprilike. Trgovina Wirthcar nudi vrlo veliki izbor različitih modela svih potrebnih veličina.

YouTube video
Cerada protiv tuče EVOII (Modifikacija 2019)

Ono što vam omogućava brzo i lako postavljanje cerade na autumobil su elastične trake koje je dobro pričvršćuju, što je vrlo važno za vjetrovite vremenske prilike. Osim toga, većina modela dolazi u praktičnoj vrećici koja ju čini kompaktnom i dovoljno malom da vam uvijek može stajati u prtljažniku.

Raznolike cijene u trgovinama s autoopremom

Cijena je također nešto oko čega se raspituju brojni zainteresirani za kupnju cerade za auto. Prosječna cijena je oko 500 kuna, a uz nju dolaze i upute za postavljanje kao i praktična vrećica. 

Kod kupnje je bitno obratiti pozornost na veličinu automobila jer dolaze u različitim veličinama – S, M, L, XL, o čemu kasnije ovisi i cijena. Naravno, zbog mogućnost pravilnog postavljanja, morate kupiti i odgovarajuću veličinu.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top