Zašto je važna domena na internetu

U običnom svijetu, adresa i osobni podaci su važni u svrhe identifikacije. Kada je riječ o digitalnom svijetu, domena predstavlja identifikaciju. Drugim riječima, ona predstavlja ono što posjetitelje usmjerava na vašu web stranicu i ono što ih razlikuje od drugih web stranica. 

Zbog toga je vrlo važno dobro odabrati domenu jer ona možete itekako utjecati na uspješnost vašeg brenda ili poslovanja. U ovom članku ćete pronaći savjete o svemu tome.

Važnost odabira prave domene

Domena na internetu može itekako utjecati na to koliko ćete posjeta imati. Ako imate određenu tvrtku, onda je dobro pokušati odabrati neki naziv u kojem će se spominjati i naziv tvrtke. Također, ako želite predstaviti neke posebne usluge, ne bi bilo loše i da se i to ili dio toga nalazi u nazivu internetske domene.  

najvažnije je da je domena jednostavna
Domena na internetu može itekako utjecati na to koliko ćete posjeta imati.

Uglavnom, najvažnije je da je domena jednostavna i lako pamtljiva. One dugačke i komplicirane su teške za pamćenje te korisnicima nisu toliko zanimljive. Zato uvijek pokušajte odabrati što kraći i zanimljiviji naziv domene jer bi to moglo itekako utjecati na razvoj vašeg poslovanja.

Savjeti za odabir odličnog naziva domena

Kao što je već navedeno, ključno je odabrati dobar naziv domene. U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako to postići:

YouTube video
Ključno je odabrati dobar naziv domene i dobar web hosting.
  • Pokušajte u naziv uključiti ključne riječi koje su na neki način povezane s vašom tvrtkom ili vašim brendom – to će imati pozitivan učinak kod pretraživanja vaše web stranice
  • Ako baš nije neophodno, izbjegavajte brojeve i crtice u nazivu internetske domene – to bi moglo uzrokovati poteškoće u pronalasku vaše web stranice te ujedno i zbuniti vaše korisnike.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top