Hrana za starije pse za zdrav i dug život

Kako naši četveronožni prijatelji stare, njihove prehrambene potrebe se mijenjaju i zahtijevaju posebnu pažnju kako bi ostali zdravi i vitalni. Stariji psi često imaju sporiji metabolizam, manju razinu aktivnosti i mogu biti skloni zdravstvenim problemima poput artritisa, pretilosti i problema s probavom kao što je proljev. Pravilna prehrana igra ključnu ulogu u održavanju njihovog zdravlja i poboljšanju kvalitete života. 

Hrana za starije pse, posebno formulirana kako bi zadovoljila njihove specifične potrebe vrlo je važna. Dostupna je u trgovinama za male životinje. Ova hrana obično sadrži manje kalorija, više vlakana i dodatke poput glukozamina za podršku zglobovima. Odabir prave hrane može značajno smanjiti rizik od ovih problema i pomoći vašem ljubimcu da ostane zdrav i sretan u svojim zlatnim godinama.

kvalitetna hrana za starije pse
Sve glavne marke hrane za pse nude specijalizirane verzije hrane za starije pse svojih najpopularnijih linija. Posebno formulirana kako bi odgovarala promjenjivim prehrambenim navikama i nutritivnim zahtjevima vašeg psa, “senior” hrana za pse općenito je prepuna proteina visoke kvalitete i dizajnirana je tako da se lako žvače i probavlja.

Prehrambene potrebe starijih pasa

Ključni sastojci koje treba tražiti kad se kupuje hrana za starije pse uključuju kvalitetne proteine, koji pomažu u održavanju mišićne mase. Vlakna su također važna za zdravu probavu, jer stariji psi često imaju sporiji probavni sustav te često mogu patiti od proljeva. Za podršku imunološkom sustavu i zdravlje kostiju važni su i vitamini i minerali, poput: 

  • Vitamina E 
  • Vitamina C
  • Kalcija 
  • Fosfora
YouTube video
Dakle, koja je najbolja prehrana za njihovo hranjenje starijih pasa, možete li im dati poslastice, što je s probioticima i prebioticima? Ovi savjeti će riješiti proljev kod pasa u tren oka!

Omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju upala i podržavaju zdravlje zglobova, što je posebno važno za starije pse sklone artritisu. Hrana za starije pse često sadrži i dodatke poput glukozamina i kondroitina za podršku zglobovima. Odabirom hrane koja sadrži ove ključne sastojke, možete značajno poboljšati kvalitetu života vašeg starijeg ljubimca i pomoći mu da ostane zdrav i sretan.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top