Dječja rasvjeta koja vašem mališanu pruža bezbroj mogućnosti za učenje i igru

Za udobnu i funkcionalnu dječju sobu najbitniji element nije samo namještaj već je izuzetno važna i dječja rasvjeta. Namještaj svakako mora biti prilagođen dobi, ali još je bitnije kako pametno postaviti rasvjetu koja će vašem djetetu omogućiti ugodan boravak u sobi, bez naprezanja vida i uzrokovanja smetnji.

Dječja rasvjeta dolazi u raznim oblicima i bojama

Niti jedna prostorija u domu ne smije imati samo jedno rasvjetno tijelo, pa je tako i s dječjom sobom. U središnji dio sobe postavite visilicu koja će obasjavati sobu, ali neće biti izravno uperena prema niti jednom objektu. Morate kupiti čvrsti luster kojeg mališan neće moći oštetiti ili ozlijediti se.

Za radni stol treba postaviti kvalitetnu samostojeću lampu, ili stolnu svjetiljku na klip koju ćete moći premještati po volji ovisno kako treba usmjeriti svjetlo. Važan dio dječje rasvjete je i noćna lampa koja nema tako intenzivno svjetlo,  a smanjuje dječje strahove od mraka i čudovišta.

Čitajte i sljedeći članak: Stvorite luksuzan doživljaj u kupaonici

Kupaonica, često zanemarena prostorija u domu, ima svoju posebnu ulogu u našem svakodnevnom životu. No, pravilna rasvjeta može pretvoriti tu skromnu sobu u oazu opuštanja i luksuza. Kupaonska rasvjeta ima dvostruku funkciju – estetsku i praktičnu. 

Za dječju rasvjetu je najvažnije da je sigurna

Vaše dijete je centar vašeg života stoga je bitno da mu osigurate bezbrižno odrastanje. Dječja rasvjeta može biti vesela i šarena, ali mora biti sigurna. Izaberite čvrste, obložene visilice koje se ne mogu lako oštetiti ili polomiti, a dobro bi bilo da su zatvorene ili pokrivene za slučaj da žarulja pukne i polomi se na puno komadića.

YouTube video

Što se tiče stolne rasvjete, trenutno su dječje LED lampe najbolje rješenje jer je LED rasvjeta najsličnija prirodnoj svjetlosti. Morate osigurati kvalitetnu dječju rasvjetu i zbog očuvanja vida. Loša rasvjeta uzrokuje probleme s vidom pa i glavobolje i nesanicu. Dječja rasvjeta u sobi ne smije stvarati sjene ili mrtve kuteve jer to izuzetno umara oči i smanjuje djetetovu želju za radom ili igrom.

Jednostavno naručite dječju rasvjetu online

Najjednostavniji način kupovine dječje rasvjete je putem online trgovine. Sadrži jednako velik izbor dječjih rasvjetnih tijela (često i veći!), ali po povoljnijim cijenama nego većina trgovina rasvjetnim tijelima. Osim velikog izbora i odlične sigurnosti plaćanja, kupljene dječje lampe stići će na vašu kućnu adresu pomno spakirane i neoštećene. Uživajte u biranju u toplini svog doma!

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top