Ogroman izbor stolnih lampi u trgovinama

Trgovine s rasvjetnim tijelima danas sadrže jako veliki broj rasvjetnih tijela. Bilo da se radi o raznim zidnim ili stropnim lampama, izbor je više nego bogat. No, jedno jedno rasvjetno tijelo je vrlo popularno i često se kupuje, a to je stolna lampa.

Izbor u trgovinama

Stolna lampa predstavlja vrlo čestu kupovinu pa stoga ne čudi da ćete gotovo u svakoj trgovini pronaći posebni dio opremljen isljučivo sa stolnim lampama. Modela je zaista jako mnogo i ako nemate jasnu predodžbu kakvu vrste stolne lampe tražite, izbor će biti vrlo težak.

Stolna lampa uglavnom se može pronaći u dva oblika, odnosno razlikuje se u tome da li se pričvršćuje na stol ili ju je dovoljno samo postaviti na stol. Onaj model koji se pričvršćuje je uglavnom nešto veći i glomazniji pa se takva stolna lampa mora pričvrstiti kako se ne bi prevrnula prilikom korištenja. Ona stolna lampa koje ne zahtijeva dodatno pričvrščivanje je manjih dimenzija i glavno težište je u njenom postolju.

YouTube video

Karakteristike

Stolna lampa koristi se uglavnom kako bi se svjetlost lako usmjerila na jedno određeno mjesto. Odlična je pomoć pri čitanju i pisanju za stolom jer svjetlost koja se dobiva od neke zidne ili stropne lampe se rasprši po prostoriji. Svjetlost koju daje stolna lampa je usmjerena točno tamo gdje nam je potrebno što u konačnici utječe pozitivno na naše oči, odnosno oči se puno manje naprežu.

No, mnogima stolna lampa služi i kao odličan dekorativni element. Budući da se na tržištu mogu pronaći stvarno raznoliki modeli, odabirom prikladne stolne lampe, možete još malo podići prostor.

Cijene

Stolne lampe se često kupuju i zbog svoje niske cijene. Iako se modeli dosta cjenovno razlikuju, već za nekoliko desetaka kuna možete kupiti neku jednostavniju stolnu lampu. Prilikom kupovine, provjerite da li uz stolnu lampu dobivate i žarulju. Naime, neke stolne lampe prodaju se u kompletu sa žaruljom, dok ćete za neke morati sami kupiti žarulju. Ako kupujete stolnu lampu bez žarulje, najbolje se odlučiti za neku led žarulju. Ona će vam trošiti vrlo malo energije što ćete dugoročno osjetiti na računu za struju, a istovremeno će vrlo dugo trajati te ju dugo nećete morati mijenjati.

Dječje naljepnice za zidove vrhunskog dizajna i kvalitete. Dekotrativne naljepnice za svaku vrstu prostora.  Čitajte više …

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top