Sve o najvećem neprijatelju svake žene

Celulit je naziv za potkožne naslage masnog tkiva koje ima karakteristične udubine i čvoriće pa se još naziva i narančina kora. Celulit na tijelu nastaje nagomilavanjem masnoća i toksina pod kožom, uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva koje povezuje kožu i mišiće zbog čega se nabire gornji sloj kože. 

On se najčešće javlja na područjima nadlaktice, trbuha, stražnjice i donjih ekstremiteta. Mnoge žene ga nazivaju svojim najgorim neprijateljem.

Kada se pojavljuje celulit

Vrijeme u kojem se celulit na tijelu najčešće javlja je nakon puberteta, i to najčešće kod mladih djevojaka, iako se ponekad javlja i kod muškaraca. Osim kod mladih, celulit se sve češće javlja i kod odraslih osoba.

Celulit prijeti živote mnogih žena
Celulit je masna stanica zarobljena ispod kože

Većinom uslijed loših prehrambenih navika, nedostatka ispravne dnevne rutine konzumiranja obroka te pogrešnih izbora namirnica, a sve to popraćeno slabom tjelesnom aktivnošću.

Riješite se ovih naslaga masnog tkiva

Najbolje rješenje za uklanjanje celulita je svako vježbanje i jačanje mišića tijekom kojeg se topi masno tkivo te pravilna prehrana. Ipak, danas se na tržištu nude brojni proizvodi protiv celulita poput:

  •  Krema
  •  Seruma
  •  Ulja
  •  Losiona
  •  Pilinga
  •  maski za kožu

Svi navedeni proizvodi imaju funkciju zatezanja kože i ublažavanje vidljivosti celulita na način da poboljšavaju cirkulaciju, uklanjaju višak vode iz tijela, hidratiziraju kožu i izbacuju toksine iz tijela. Najčešći sastojci proizvoda protiv celulita su kofein i karnitin koji stimuliraju protok vode kroz limfne žlijezde. Također, česti sastojci su i ekstrakti biljaka poput papra, đumbira, lovora, cedra, grejpa i bršljana koji zatežu kožu i pojačavaju cirkulaciju. 

Vrste proizvoda na tržištu za uklanjanje celulita

Općenito gledano, proizvode za uklanjanje celulita možemo podijeliti na proizvode koji hlade i na proizvode koji griju. Obje vrste proizvoda za cilj imaju poboljšavanje mikrocirkulacije, razgradnju potkožnih masnih naslaga i njezinih posljedica poput tzv. narančine kore.

YouTube video
Video: Praktična žena – Koja hrana stvara celulit i kako ga se osloboditi?

Iako je funkcija obiju vrsta proizvoda ista, njihovi konkretni aktivni sastojci nisu isti jer kako je već navedeno, jedna vrsta proizvoda sadrži aktivne sastojke koji griju, dok druga vrsta proizvoda sadrži aktivne sastojke koji hlade. 

Hoćete li izabrati proizvode protiv celulita koji griju ili koji hlade, odluka je na vama. Odaberite ono što vam najbolje odgovara i to na način da testirate različite proizvode, proizvode različitih proizvođača. Nakon toga odaberite ono što vam najviše odgovara te ono za što smatrate ili vam se pokazalo kao najučinkovitije rješenje u borbi s celulitom.

Postoje i posebne anticelulitne wellness masaže koje izvode posebno educirani stručnjaci i uz koje ćete se lakše riješiti tvrdokornog celulita. Čitaj više u članku na poveznici.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top